[rank_math_breadcrumb]

اتریوم چیست و چقدر آن را می شناسید؟

اتریوم چیست؟

امروزه که دنیای ارز های دیجیتال داغ است

بگذارید جمله ام را اصلاح کنم در این سال های اخیر که بازار ارز های دیجیتال داغ و پر شور است به طور حتم شما هم با کوین های معروفی مثل بیت کوین،سولانا، اتریوم و ارز هایی از این قبیل برخورد داشته اید شاید هم از لیگ مبتدی های دنیای پر هرج و مرج ولی شیرین کریپتو عبور کرده باشید و بار ها این کوین را خرید و فروش کرده باشید ولی به راستی چه اطلاعاتی از این ارز پرطرفدار در دست دارید ؟

معرفی کامل ارز اتریوم

معرفی-ارز-اتریوم

اتریوم یک پلاتفرم بلاک چین غیر متمرکز است که یک شبکه عظیم و همتا به همتا ایجاد میکند تا کد های برنامه، که به آنها قراردادهای هوشمند گفته می شود، به صورت امن اجرا و تایید کند.

این قراردادهای هوشمند به کاربران اجازه می دهد اینکه نیازی باشه به یه نهاد  مرکزی معتبر با هم تراکنش داشته باشند. ٰسوابق تراکنش‌ ها در شبکه تغییرناپذیر، قابل تأیید و به‌صورت امن توزیع می‌ شوند، که به کاربران مالکیت کامل و شفافیت کاملی نسبت به داده‌های تراکنش می‌بخشد.

تراکنش‌ها از طریق حساب‌ های کاربری ساخته شده توسط کاربران اتریوم ارسال و دریافت می‌ شوند. فرستنده باید تراکنش‌ ها را تایید کند و به عنوان هزینه پردازش در شبکه، از اتر، ارز دیجیتال بومی اتریوم، استفاده کند.

آیا اتریوم توکن است؟

برای این که جملۀ قبلی قابل فهم تر بشود ابتدا باید تفاوت میان کوین و توکن را متوجه شوید.

به زبان ساده بخواهم بگویم لقب کوین به ارز هایی داده می شود که بلاک چین اخصاصی خود را دارند مثل بیت کوین (BTC) ، سولانا (SOL) و البته اتریوم (ETH) که داریم راجب آن بحث می کنیم .

و توکن صرفاً به ارز هایی گفته می شود بلاک چین خود را ندارند و روی بلاک چین های دیگر سوار می شوند. حالا که تفاوت توکن و کوین را متوجه شده اید می توانم بگویم که اتریوم یک کوین می باشد و توکن نیست.

بلاک چین اتریوم چگونه کار میکند؟

هدف اصلی از ساخت بلاک چین اتریوم، به وجود آوردن شبکه ای بود که قرارداد های هوشمند را پشتیبانی کند که به این هدف هم رسید و اکنون این شبکه علاوه بر پشتیبانی از قرداد های هوشمند یک شبکه مناسب برای توسعه برنامه های غیر متمرکز و پلتفرم های اجتماعی بدون سانسور،فضایی برای معاملات NFT است.

بیشتر بخوانید:‌ با ارز دیجیتال ترون آشنا شوید

اتریوم و اتریوم کلاسیک چه تفاوتی با هم دارند؟

شبکه اتریوم توسعه دهنده و بنیان گذار این دو ارز یعنی اتریوم(ETH) و اتریوم کلاسیک(ETC) است ولی خب تفاوت این دو چیست؟

قبل از ماجرای هک شدن(اگر بتوانید اسم آن را هک بگذارید) فقط رمز ارز اتر(ETH) در شبکه اتریوم وجود داشت و به عنوان پاداش قرارداد های هوشمند استفاده می شود ولی پس از هک شدن شبکه، ETH به سمت تغییر و سیاست های جدید پیش رفت و اتریوم کلاسیک (ETC) هم متولد شد که تقریباً با همان سیاست های قدیمی و اولیه پیش می رود و خیلی از تغییرات حمایت نمی کند.

در زمان نگارش این مقاله اتر (ETH) در رتبه دوم بازار کریپتو و اتریوم کلاسیک (ETC) با فاصلۀ ۳۱ عددی در جایگاه ۳۳ بازار کریپتو قرار می گیرد.

داستان هک شدن اتریوم چه بود؟

در سال ۲۰۱۶ توسعه دهندگان شبکه اتریوم در حالی که مدت زمان کمی از معرفی این شبکه گذشته بود تصمیم گرفتند یک صندوق سرمایه گذاری جهانی را راه اندازی کنند.

این صندوق قرار بود سازمانی دیجیتال برای سرمایه گذاری اقتصادی باشد که بر روی کاغذ ایده بسیار خوبی به نظر می آمد و به پشتوانه شبکه اتریوم توانست سرمایه ای قریب به ۱۵۰ میلیون دلار را جمع آوری کند!

بزرگترین مشکلی که وجود داشت و کسی هم از توسعه دهندگان متوجه آن نشده بود رخنه امنیتی بود! و خب همان طور که حدس می زنید یک هکر ناشناس متوجه این سوراخ در دیوار امنیتی اتریوم شد و از آن سوء استفاده کرد و نزدیک به ۵۰ میلیون دلار از صندوق سرمایه گذاری اتریوم را به سرقت برد !

پس از این ماجرا  بازار کریپتو با یه شوک جدی روبرو شد و در نتیجه آن ارزش اتریوم و ارزش کلی بازار ارز های دیجیتال دچار نزول محسوس و قابل توجهی شد ولی خب اتریوم با تغییر های جامع و ایده های جدید این ریزش را جبران کرد و هم اکنون همان طور که می دانید هنوز هم در صدر جدول ارز های دیجیتال قرار دارد و هر تغییر قابل توجهی در قیمت اش تاثیر خود را روی مارکت کریپتو می گذارد.

داستان هک شدن عجیب و پر حاشیه اتریوم باعث به وجود آمدن ETC شد و از همه مهم تر دلیلی شد برای امنیتی که امروزه در بلاک چین ها و تراکنش های آن ها و در نهایت کل بازار ارز های دیجیتال می بینیم.

تاریخچه و چگونی پیدایش اتریوم

تاریخچه اتریوم

در سال ۲۰۱۳ که بیت کوین داشت در بازار یکه تازی می کرد ویتالیک بوترین ۱۹ ساله(بله درست خواندید ۱۹ ساله!) ایده بلاک چینی به نام اتریوم را روی کاغذ نوشت ،بلاک چینی که مثل بیت کوین فقط برای پشتیبانی ارز دیجیتال استفاده نمی شود بلکه فضایی غیر متمرکز است که می توان برنامه ها و قرارداد هایی را در آن توسعه داد و در راستای غیر متمرکز سازی پیش برود و قدرت واسطه ها را کمتر کند.

ویتالیک بوترین از تاثیر گذارترین افراد در دنیای کریپتو!

جالب است بدانید علاقه ویتالیک بوترین خالق اتریوم به شبکه و برنامه های غیر متمرکز از بازی world of warcraft نشات گرفته است!

طبق گفته خود نابغه روسی-کانادایی آقای بوترین، او در دوران کودکی به شدت درگیر بازی world of Warcraft بوده به طوری که به قول ما ایرانی ها “از درس و زندگی افتاده بود” و یک روز توسعه دهندگان این بازی تصمیم به حذف یک سری از ویژگی های یکی از کارکتر های این بازی می کنند که از قضا آن کارکتر شخصیت مورد علاقه خالق اتریوم است و باعث می شود که ویتالیک بوترین این بازی را برای همیشه کنار بگذارد و یک روز کامل را به گریه کردن بگذراند!

و آن روز بود که انزجار خالق اتریوم از بازی های متمرکز شروع شد و جرقه علاقه مندی به برنامه های غیر متمرکز در ذهن او زده شد.

چند سال از ماجرای world of Warcraft گذشت و ویتالیک بوترین در یک وبلاگ مربوط به بازار ارز های دیجیتال به عنوان نویسنده شروع به کار کرد و در عوض هر مطلبی که می نوشت ۵ بیت کوین دریافت می کرد ( ارزش بیت کوین در آن زمان مثل امروز آنقدر بالا نبود).

و در نهایت آقای بوترین نابغه خود ساخته در سن ۱۹ سالگی ایده اتریوم معروف را داد و چندی بعد آن را از چیزی که صرفاً یک ایده روی کاغذ بود تبدیل به شبکه ای کرد که برای همیشه زندگی خودش و بازار ارز های دیجیتال را تغییر داد(و احتمالا زندگی شما!).

البته این هم ناگفته نماند ، یکی از دلایل مهمی که ویتالیک بوترین به سمت دنیای ارز های دیجیتالی کشیده شد پدرش بود.

پدر اون دوره ای را درگیر ارز های دیجیتال و بیت کوین بود و حتی سعی کرد اپلیکیشنی مربوط به این بازار را هم لانچ کند ، آن نرم افزار برای پدر ویتالیک موفقیتی کسب نکرد ولی پسرش را به سمت مسیری سوق داد که امروزه نتیجه فوق العاده اش را می بینیم.

آیا اتریوم قابلیت ماین کردن دارد؟

بلاک چین اتریوم در ابتدای بقای خود از سیستم گواه اثبات کار ، pow (proof of work) برای تایید تراکنش های خود استفاده می کرد و به عبارتی می گذاشت که افرادی با ماینر ها و کارت گرافیک های خود امنیت بلاک چین را تامین کنند ، بلاک های جدید بسازند و تراکنش ها را تایید کنند و در ازای آن به به آن افراد که به اصطلاح ماینر اتریوم نامیده می شوند اتریوم پاداش می داد.

ولی امروزه پس از آپدیت هایی که بلاک چین اتریوم دریافت کرده است سیستم اثبات کار یا pow را کنار گذاشته و از سیستمی به نام گواه اثبات سهام یا همان استیکینگ معروف خودمان استفاده می کند (proof of stake) در این سیبستم به جای ماین و استخراج کردن شما با استیک کردن اتریوم پاداش دریافت می کنید بنابرین جواب این سوال “خیر” است و شما به علت تغییر سیستم اتریوم دیگر قادر به استخراج اتریوم به مانند گذشته نیستید.

در حال حاظر وضعیت اتریوم چگونه است؟

همان گونه که پیشتر خواندید ارز اتریوم(ETH) امروزه رتبه دوم را در میان دیگر ارز های دیجیتال در دست دارد و به نظر می آید نمی خواهد فعلا جای اش را به ارز دیگری بدهد و ارز اتریوم کلاسیک (ETC) به نسبت از جایگاه قابل قبولی برخوردار است.

شبکه اتریوم هم با توجه به  این که کارمزد بالاتری به نسبت شبکه ای مثل ترون دارد ولی به علت قدمت و شهرتی که در سال های اول کارش و در ادامه با آپدیت های هدفمند اش دریافت کرد همچنان در میان جامعه فعال در حوزه کریپتو جایگاه ویژه ای دارد و جزو بهترین بلاک چین ها برای توسعه برنامه های غیر متمرکز و قرارداد های هوشمند است  و البته که از آن برای انتقال های درون زنجیره ای هم می توان استفاده کرد.

جمع بندی

همان طور که با خواندن این مقاله متوجه شدید اتریوم یک بلاک چین با هدف اجرای قرارداد های هوشمند است که صد البته زادگاه دومین ارز مهم دنیای کریپتو یعنی اتر (ETH) است و به نظر می آید که این ارز قرار نیست فعلا ارزش خود را از دست دهد و رتبه دوم را به هم نوعان خود تقدیم کند.

در مورد سرمایه گذاری ، اتریوم جز آن دسته رمز ارز هایی است که در اکثر سبد های معاملاتی وجود دارد .اتریوم همیشه جز ارز های قابل توجه برای تریدر های فیوچرز بوده صد البته که به خاطر نوسان های زیاد باید ریسک های آن را نیز بپذیرید در مورد هولد کردن و سرمایه گذاری طولانی مدت اما اتریوم کلاسیک ارز با پتانسیل بالا تری به نظر می رسد و به نظر نمی آید هنوز به آن پیک ای که لیاقت اش است رسیده باشد.

در هر صورت در دنیای کریپتو و رمز ارز های دیجیتالی هیچ چیز با قطعیت قابل پیش بینی نیست بنابرین بی گدار به آب نزنید.

———————————————

اختصاصی ریون اکس

آخرین مقالات هفته